Zayn Malik

22-02-2013 20:48

Ben je fan van One Direction? En vind je Zayn het leukst? Lees dit artikel dan maar!

Naam: Zayn Javadd Malik

Geboren op 12 januari 1993

geboorteplaats: Bradford

Hobby's: Tekenen, strips lezen

Zayn werd geboren in Bradford. Daar groeide hij op met zijn oudere zus en twee kleinere zusjes. HIj was een druk kind dat veel aandacht nodig had. Zayn zegt over zichzelf: "Ik was nogal hyperactief." Zayn heeft zijn lichtgetinte huidskleur van zijn vader Yaser, die Engels-Pakistaans is. Op de basisschool had  Zayn het niet altijd makkelijk. Zijn klasgenoten lieten hem links liggen. Maar dat veranderde toen Zayn naar de middelbare school ging, want daar ontdekte hij zijn passie voor muziek. Vanaf dat moment ging Zayn helemaal voor het zingen. Zayn werd steeds popilairder op school. En hou ouder hij werd, hoe meer hij bezig was met zijn uiterlijk. Vooral met zijn haar heeft hij het nogal druk. Hij staat 's ochtends zelfs eerder op dan zijn zusjes! En hij geeft het eerlijk toe:Niet elk kapsel dat hij vroeger had was cool. Als klein jongetje was Zayn erg verlegen maar dat veranderde snel toen hij bekend werd met One Direction. Zayn zegt dat hij het nu een stuk makkelijker vind om met onbekende te praten. Ondanks het feit dat Zayn zo verlegen en stil was, zat hij op de basisschool wel in het schoolkoor. Toen hij op een dag in een winkel optrad, hadden de bezoekers vast geen idee dat ze naar iemand stonden te kijken die een paar jaar later wereldberomd zou worden! En dat was nog maar het begin van zijn carriere. Want zoals iedereen nu weet moest het echte grote avontuur nog beginnen.

 

Toen Zayn steeds popilaider werd op school, besloot hij in 2009 mee te doen aan de audities van The X Factor. Maar zijn auditie liep niet helemaal volgens plan! Zayn had zijn zenuwen niet goed onder controle en hij ging niet door naar de volgende ronde. Maar hij was vast besloten het jaar daarop weer mee te doen. Hij wist zeker dat hij veel beter was dan dat hij nu had laten zien. Vanwege zijn mislukte auditie oefende Zayn zich suf. HIj wilde hoe dan ook meedoen in 2010 en doorgaan naar de volgende ronde. De kans om mee te doen kreeg hij. Maar ook nu had Zayn last van plankenkoorts tijdens te auditie. Maar gelukkig stelde zijn moeder hem gerust... Met suc6! Want deze keer was de jury diep onder de indruk van zijn stem. Met het nummer You Should Let Me Love You van Mario verdiende hij drie stemmen van de juryleden Simon Cowell, Nicole Scherzinger en Louis Walsh en mocht hij door naar de volgende ronde. Zayn's auditie werd trouwens niet tijdens een gewoone aflevering van The X Factor uitgezonde.n. Zijn eerste optreden was alleen te bewonderen bij de special The Xtra Factor. Zayn kwam in de categorie 'jongens' terecht, en dat ging hem goed af! Al snel werd hij gevraagd om samen met de 4 andere jongens een band te vormen. En vanaf dat moment zag zijn leven er compleet anders uit.

 

Zayn stond niet alleen door zijn zangkunsten in de spotlights, maar ook omdat hij verliefd werd op Rebecca  Ferguson. En zij op hem! Rebecca eindegde als 2de in The X factor, 1 plaats boven One Direction. Maar naar een paar maanden was het alweer uit tussen de 2. Al snel daarna ontmoette Zayn bij The X Factor zijn nieuwe vriendin, Geneva Lane. Maar ook die verkering duurde niet lang. En veel last van liefdesverdriet heeft Zayn niet. Hijw erd ook vaak gespot met Perrie Edwards. Zij won The X Factor in 2011 metde band Little Mix. Hoe snel zullen de vlinders deze keer gevlogen zijn?