Niall Horan

21-02-2013 21:24

Ben jij fan van One direction? En vind je Niall Horan het leukst? Lees dan maar verder...

 

 

Naam: Niall James Horan

Geboren op: 13 september 1993

Geboorteplaats: Mullingar, Ierland

Favoriete zager: Michael Buble

 

Niall James Horan is geboren in september 1993. Samen met zijn oudere broer groeide hij op in Mullingar, een kleine plaats in Ierland. Op school stond hij bekend om zijn muzikale talente. Vanaf zijn zesde jaar droomde Niall er al van om in de Amerikaase hitlijsten terecht te komen. En die droom werd werkelijkheid... Niall zingt van jongs af aan in het schoolkoor van de jongensschoolwaar hij op zat. Dat was goed voor de ervaring, want nog voordat hij meedeed aan de audities van The X Factor trad Niall op in heel Ierland.

 

Wist je dat Niall bang is voor vogels? Teon hij klein was werd hij een keer aangevallen door een vogel in een openbaar toilet. Vanaf dat moment is hij as de dood voor die enge fladderaars!

 

Omdat Niall als een klein jochie al dol op muziek maken was, kreeg hij voor kerst een gitaar. Hij noemt "het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen". Sinds die kerstavond zijn Niall en zijn gitaar onafscheidelijk. Hij oefende en oefende en oefende, en op zijn elfde kon hij echt goed spelen! Niall's vader en moeder zijn gescheiden toen hij vijf jaar was. Op dat moment hadden ze al in de gaten dat Niall een zangtalent was. Toen Niall op een dag een liedje in de auto zong, dacht zijn tante zelfs dat het geluid uit de radio kwam! Niall's familie is z'n grootste fan. Zijn 81-jarige oma vloog zelfs helemaal naar Nederland om hem in de The X Fachtor te zien. In zijn eigen stad werd Niall steeds bekender. Sommige mensen noemden hem zelfs de Justin Bieber van Ierland. Niall trok zich daar weinig van aan, maar er zijn natuurlijk minder leuke personen met wie je vergeleken kunt worden! Voor zijn eigen muziek laat Niall zich inspireren door zijn grote voorbeelden, zoals Ed Sheeran, Bon Jovi, Frank Sinatra, The Eagles en Michael Buble. Dat zijn er nigal wat!

 

Omdat Niall zoveel bezig was met muziek maken, besloot hij in 2010 mee te doen aan de Britse versie van The X Factor. Tijdens zijn auditie in Dublin zong hij het nummer So Sick. Jurylid Louis Walsh wilde Niall meteen door laten gaan naar de tweede ronde, maar helaas was de rest van de jury nog niet onder de indruk van zijn optreden. Jurylid Cheryl Cole wees Niall af, omdat hij nog niet genoeg ervaring had. Maar gelukkig gaf jurylid Simon Cowell hem wel een kans. Hij had twee stemmen voor! Nu lag Nialls lot in handen van Katy Perry... Katy was gastjurylid tijdens deze editie van The X Factor. Ze was het voor een groot gedeelte eens met Cheryl, maar stemde toch voor Niall! En met drie van de vier stemmen ging Niall door naar de volgende ronde: bootcamp! Tijdens de bootcamp zong Niall het nummer Champagne Supernova van Oasis. Helaas was de jury weer niet enthousiast over zijn zangtalent.Het X Factor- avontuur leek bijna afgelopen voor Niall,,, Gelukkig stak Nicole Scherzinger daar een stokje voor.

 

Niall houdt niet zo van daten. Hij vindt het nogal 'n gedoe, al die afspraakjes. Maar als-ie dan toch een keer op date 'moet' dan kijkt hij het liefst een goede film... thuis op de bank!